Esittely

Olen Arja Timonen ja kasvatan tiibetinspanieleita ja keeshondeja. Asun mieheni kanssa Siilinjärven Pöljällä, noin 30 kilometriä Kuopiosta pohjoiseen. Meillä iso aidattu piha jossa koirilla on tilaa juosta ja leikkiä. Perheeseeni kuuluu aviomies Marko ja kaksi aikuista tytärtä. Koiria meillä on tällä hetkellä 14 joista neljä on keeshondia ja kymmenen tipsua.

Ensimmäinen tipsupentueemme on syntynyt 2007 ja ensimmäinen keeshondpentue 2010. Kasvattajakurssin olen suorittanut 2005 ja kasvattajanimi Finriikan on myönnetty 2006. Olen allekirjoittanut kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Jäsenenä olen Tiibetinspanielit ry:ssä ja Suomen Keeshond ry:ssä sekä Suomen Koirankasvattajissa ja Kuopion Karva-Kavereissa.

Pentueet kasvavat kotioloissa koiriemme ja kaiken muun hälinän keskellä saaden sosiaalisen kasvuympäristön ennen uusiin koteihin lähtemistä. Pennut luovutetaan aikaisintaan 8 viikon (keeshondit 7 viikon) iässä useaan kertaan madotettuna, eläinlääkärin tarkastamina ja rekisteröitynä. Toiveenani on kasvattaa hyväluonteisia ja terveitä koiria rakastaviin koteihin. Mukaansa pennut saavat hoito- ja ruokintaohjeet sekä repullisen ruokaa ja tarvikkeita.

”PAREMPI YKSI RUUVVI LÖYSÄLLÄ, KUIN KYMMENEN LIIAN TIUKALLA”

-muuan pöljäläinen sananlasku